top of page

Pogoji poslovanja

1. Splošno

Splošni pogoji poslovanja so sestavljeni v skladu s predpisi s področja varstva potrošnikov, na podlagi priporočil Gospodarske zbornice Slovenije in mednarodnih kodeksov za spletno in elektronsko poslovanje. S spletno trgovino "Gina’s Woofs"  (v nadaljevanju kot »spletna trgovina«) upravlja podjetje GINAS WOOFS, Matjaž Kljajić, s.p., ki je tudi ponudnik storitev elektronskega poslovanja (v nadaljevanju kot »Trgovec«).

 

Podatki podjetja:

GINAS WOOFS, Matjaž Kljajić, s.p.

Preserje 30

5295 Branik

Slovenija

Matična številka: 8903336000

ID za DDV: SI 32733917

Zavezanec za DDV: DA

IBAN: SI56 6100 0002 6322 946

Vpis v Poslovni register Slovenije dne 1. 7. 2021. 

Kupca zavezujejo splošni pogoji, ki so veljavni v trenutku nakupa (oddaje spletnega naročila). Uporabnik je ob oddaji naročila vsakič posebej opozorjen na splošne pogoje poslovanja in z oddajo naročila potrdi svojo seznanjenost z njimi.

Z registracijo v spletno trgovino pridobi obiskovalec uporabniško ime, ki je enako naslovu njegove elektronske pošte ter uporabniško geslo, ki ga določi uporabnik sam. Uporabniško ime in geslo uporabnika nedvoumno določata in povezujeta z vnesenimi podatki. Obiskovalec z registracijo potrdi in jamči, da je popolno poslovno sposobna oseba. Z registracijo obiskovalec postane uporabnik in član Gina’s Woofs. Tako gost kot uporabnik pridobi pravico do nakupa. Z nakupom izdelka uporabnik postane kupec. Registracija je možna tudi med postopkom nakupa. Svoje podatke in naročilo na e-novice lahko kasneje, po potrebi, urejate v svojem uporabniškem računu.

S temi Splošnimi pogoji poslovanja se opredeljuje delovanje spletne trgovine, pravice in dolžnosti obiskovalca, uporabnika in kupca ter poslovno razmerje med Trgovcem in uporabnikom kot kupcem izdelkov iz ponudbe spletne trgovine.

2. Dostopnost informacij

Trgovec se zavezuje, da bodo uporabniku vselej na voljo:

 • podatki o identiteti Trgovca (predvsem firma in sedež družbe ter številka registra, kjer je družba vpisana);

 • kontaktni podatki, ki uporabniku omogočajo hitro in učinkovito komunikacijo s Trgovcem (naslov elektronske pošte, telefon ipd.);

 • informacije o bistvenih značilnostih izdelkov iz ponudbe spletne trgovine, vključno z morebitnimi garancijami (če zraven izdelka ni napisane garancije, garancije za tisti izdelek ni)

 • informacije o cenah, katere morajo biti jasno določene in razvidno mora biti ali je v ceno že vštet DDV ali ne

 • informacije o dostopnosti izdelkov iz ponudbe spletne trgovine;

 • način in pogoji dostave izdelkov oz. izvršitve storitev, predvsem kraj in rok dostave;

 • informacije o načinu plačila;

 • podatki o časovni veljavnosti ponudbe iz spletne trgovine;

 • informacije o roku, v katerem je še možno odstopiti od pogodbe in pogojih za odstop;

 • informacije o možnosti vračila izdelkov ali odstopa od pogodbe

 • informacije o postopku s pritožbo uporabnika ter podatki o kontaktni osebi Trgovca za stike z uporabniki.

3. Ponudba izdelkov

Ponudba izdelkov v spletni trgovini se zaradi narave poslovanja preko spleta lahko pogosto in hitro spreminja ter ažurira. 

4. Načini plačila

Trgovec uporabniku omogoča naslednje načine plačila nakupa izdelkov iz spletne trgovine Gina’s Woofs:
 

 •  PO PREDRAČUNU*:
  Z vnaprejšnjim nakazilom kupnine na transakcijski račun Trgovca po izdelanem predračunu, ki vam ga posredujemo na vašo elektronsko pošto; rezervacija naročenih artiklov se opravi nemudoma po izvedenem nakupu, rok plačila predračuna je tri (3) dni, tako dolgo velja tudi rezervacija za naročene artikle. Po poteku roka za plačilo, oziroma najkasneje sedem delovnih (7) dni od dneva poslanega predračuna, se naročilo stornira in rezervacija sprosti. V rok plačila se NE štejejo dnevi praznikov in vikendov. V kolikor Trgovec prejme plačilo po izteku roka veljavnosti predračuna in ni potrdil podaljšanja veljavnosti in plačila predračuna, ni dolžan vrniti plačane kupnine, v primeru, ko je zaradi sprostitve rezervacije dotični artikel prodan ali ga več ni na zalogi.

 • PLAČILO PO POVZETJU*:
  Naročene artikle plačate dostavljavcu paketa iz pooblaščene dostavne službe. Plačilo po povzetju je možno za nakupe v vrednosti do 200€. V primeru neprevzema bomo postopali v skladu s splošnimi pogoji poslovanja.

 • PLAČILO S PLAČILNIMI KARTICAMI*:
  poteka preko plačilnega sistema Braintree, ki je v lasti podjetja PayPal. Podatki o karticah se ne beležijo na strežniku podjetja, tako da je vaša varnost 100% zagotovljena. Braintree zagotavlja maksimalno varnost transakcije. Avtorizacije kreditnih kartic se vršijo v realnem času s takojšnjim preverjanjem podatkov pri bankah. Plačevanje je mogoče z naslednjimi karticami: Mastercard, Visa, America Express, Discover, Diners, JCB in Maestro (če plačnikova plačilna kartica Maestro to omogoča).

 • PAYPAL*:
  Varno plačilo preko PayPal-a.

* V plačilni znesek je že všteta poštnina in ostali stroški dostave, če je dostava plačljiva, pri brezplačni dostavi pa plačate le znesek vrednosti naročenih artiklov.

5. Cene

Spletna cena velja za vse registrirane uporabnike spletne trgovine Trgovca.

Vse cene v spletni trgovini so navedene v evrih. Trgovec je zavezanec za DDV. Vse cene v spletni trgovini so cene izdelkov in ne vsebujejo stroškov dostave (glej točki 3. in 12.).Vse cene veljajo samo za elektronsko naročilo izdelkov prek spletne trgovine.

Popusti se med seboj ne seštevajo, akcije se med seboj izključujejo, razen če je izrecno navedeno drugače.

Vse cene veljajo v trenutku oddaje naročila in nimajo vnaprej določene veljavnosti, zato veljajo le do njihove vsakokratne spremembe. Kljub izjemnim naporom, da bi Trgovec zagotovil najbolj ažurne in točne podatke, se lahko zgodi, da je podatek o ceni napačen. V primeru iz prejšnjega stavka in v primeru, ko se cena izdelka spremeni med obdelavo naročila, to je od trenutka oddaje naročila do potrditve naročila, bo Trgovec:

• uporabniku (kupcu) to sporočil in ga obvestil o novih cenah, uporabnik (kupec) ima v takšnem primeru možnost svoje naročilo spremeniti ali ga deloma ali v celoti preklicati ali pa potrditi naročilo po novih cenah, vse brez dodatnih stroškov; oziroma

• uporabniku (kupcu) omogočil odstop od nakupa in mu hkrati ponudil rešitev, ki bo šla v obojestransko korist in zadovoljstvo.

Vplačana sredstva po vrednostnih bonih, drugih bonusih in predračunih se ne obrestujejo.

Cena blaga se v spletni trgovini ne prilagaja na podlagi avtomatiziranega sprejemanja odločitev. 

6. Postopek nakupa

 1. Naročilo sprejeto
  Po oddaji naročila uporabnik (kupec) od Trgovca po elektronski pošti prejme obvestilo, da je naročilo sprejeto. V roku 1 ure od prejema tega obvestila ima uporabnik (kupec) možnost preklicati naročilo brez posledic. Razen možnosti preklica uporabnik (kupec) po oddaji naročila ne more spreminjati vsebine naročila. Uporabniku (kupcu) so v njegovem profilu na spletni strani Trgovca vselej dostopni izčrpni podatki o statusu in vsebini posameznega naročila.

 2. Naročilo potrjeno
  Če uporabnik (kupec) naročila ne prekliče, gre naročilo v nadaljnjo obdelavo. Trgovec po prejemu naročilo pregleda, preveri dobavljivost naročenih izdelkov in naročilo potrdi oziroma z razlogom zavrne. Trgovec lahko za preverjanje podatkov ali zagotavljanje točnosti dobave tudi telefonsko kontaktira uporabnika (kupca) na sporočeno kontaktno telefonsko številko. 

 3. Blago odpremljeno
  Trgovec v dogovorjenem roku naročene izdelke pripravi, odpošlje in o tem po elektronski pošti obvesti uporabnika (kupca).

7. Kupoprodajna pogodba in izdaja računa

Trgovec uporabniku, ki kupi izdelek iz spletne trgovine, izda račun v pisni ali elektronski obliki, z razčlenjenimi stroški. Kupoprodajna pogodba v obliki nakupnega naročila je v elektronski obliki shranjena na strežniku Trgovca in je uporabniku (kupcu) dostopna v vsakem trenutku v njegovem uporabniškem profilu. Kupoprodajna pogodba je sklenjena v slovenskem jeziku.

 

8. Kuponi, darilni boni, vrednostni boni in program zvestobe

Kupone spletne trgovine lahko uporabite s pridobljenim ali javno objavljenim geslom. Za uporabo kupona morate najprej izbrati željen/e izdelek/ke, nato kliknete na košarico in izberete "Poglej v košarico". Izpisala se bo možnost "Uporabi kodo kupona", kjer v pole vpišete svoje geslo in kliknete "Uporabi kupon". Program bo sam obračunal popust ob zaključku nakupa.

9. Pravica do odstopa od nakupa, vračilo izdelkov

V skladu z Zakonom o varstvu potrošnikov (ZVPot-1), pri pogodbah, sklenjenih na daljavo ali zunaj poslovnih prostorov, ima potrošnik pravico, da v 14 dneh obvesti podjetje, da odstopa od pogodbe, ne da bi mu bilo treba navesti razlog za svojo odločitev.

Obvestilo o odstopu lahko potrošnik predloži podjetju na obrazcu ali z nedvoumno izjavo, iz katere jasno izhaja, da odstopa od pogodbe (lahko je tudi ustna, npr. podana po telefonu). Šteje se, da je potrošnik podal odstopno izjavo pravočasno, če jo pošlje v roku, določenem za odstop od pogodbe.  

Potrošnik v zvezi z odstopom od pogodbe krije samo stroške vračila blaga. 

 

Potrošnik odgovarja za zmanjšanje vrednosti blaga, če je zmanjšanje vrednosti posledica ravnanja, ki ni nujno potrebno za ugotovitev narave, lastnosti in delovanja blaga. 

OBRAZEC ZA ODSTOP OD POGODBE

 

Naslov za vračilo blaga prodajalcu je:

GINAS WOOFS, Matjaž Kljajić, s.p.

Industrijska cesta 9

5000 Nova Gorica

 

Priporočamo, da uporabite dostavno službo, ki omogoča sledenje pošiljke ter da blago ustrezno pripravite za transport (pri tem lahko uporabite originalno embalažo oz. drugo ustrezno varno embalažo). Morebitne stroške vračila krije kupec. Pošiljk z odkupnino ne sprejemamo.

V primeru odstopa od pogodbe podjetje nemudoma oziroma najpozneje v 14 dneh po prejemu obvestila o odstopu od pogodbe vrne vsa prejeta plačila. Podjetje vrne prejeta plačila potrošniku z enakim plačilnim sredstvom, kot ga je uporabil potrošnik, razen če se je potrošnik izrecno strinjal z uporabo drugega plačilnega
sredstva in če potrošnik zaradi tega ne nosi nobenih stroškov. Potrošnik ni upravičen do povračila dodatnih stroškov, ki so nastali, če se je izrecno odločil za drugo vrsto pošiljke, kakor je cenovno najugodnejša standardna pošiljka, ki jo ponuja podjetje. Pri prodajni pogodbi lahko podjetje zadrži vračilo prejetih plačil do prevzema vrnjenega blaga ali dokler potrošnik ne predloži dokazila, da je blago poslal nazaj, razen če podjetje ponudi možnost, da samo prevzame vrnjeno blago. 

10. Stvarna napaka in garancija

Prodajalec odgovarja za vsako neskladnost blaga, ki obstaja ob dobavi blaga in ki se pokaže v dveh letih od dobave blaga.

11. Nakup za pravne osebe

Postopek nakupa za pravne osebe je enak postopku nakupa fizičnih oseb, le da se pri registraciji uporabnika vpiše podjetje in potrdi strinjanje s pogoji uporabe.

Pravne osebe nimajo možnosti odstopa od kupoprodajne pogodbe v 15. dneh od prevzema, brez da bi za to navedli razlog. Lahko pa uveljavljajo napake v okviru stvarne napake ali garancije.

Pravnim osebam spletna trgovina Gina’s Woofs omogoča naslednji način plačila:

 • PO PREDRAČUNU:
  Z vnaprejšnjim nakazilom kupnine na transakcijski račun Trgovca po izdelanem predračunu, ki vam ga posredujemo na vašo elektronsko pošto. (glej točko 4 - PREDRAČUN)

12. Dostava

Trgovec bo naročene izdelke dostavil uporabniku (kupcu) v dogovorjenem roku. Pogodbeni partner Trgovca za dostavo pošiljk je Pošta Slovenije, kurirska in paketna distribucija, d.o.o.. Trgovec si pridržuje pravico izbrati drugo dostavno službo, če bo s tem lahko naročilo izpolnil učinkoviteje.

Rok dobave izdelkov, ki so na zalogi, za dostavne naslove v Sloveniji, je predvidoma naslednji delovni dan oz. do 2 delovna dneva, za naročila oddana po 12. uri.

Pavšalna cena dostave je 3,90 € na paket. V ceno so všteti stroški obdelave naročila, stroški pakiranja in dostavni stroški.

Vsak izdelek iz spletne trgovine je dostopen v razumljivem roku in gre na pot v najkrajšem možnem času. Dostava oddanih naročil je mogoča le na področju Slovenije.

Pošta Slovenije bo o predvideni dostavi paketa, prejemnika obvestila preko SMS sporočila oz. e-maila, en dan v naprej. V primeru, da v času dostave ne boste na navedenem naslovu, vam bo kurir Pošte Slovenije v nabiralniku pustil listek s kontaktno telefonsko številko, na kateri lahko naročite ponovno dostavo, ki je brezplačna. Pošta Slovenije bo vaš paket hranil 4 dni, po tem roku pa ga bo vrnil pošiljatelju.

13. Varnost in varovanje osebnih podatkov

Trgovec uporablja ustrezna tehnološka in organizacijska sredstva za zaščito prenosa in shranjevanja osebnih podatkov. Za varnost je odgovoren tudi uporabnik sam, in sicer tako, da poskrbi za varnost svojega uporabniškega imena in gesla ter za ustrezno programsko in protivirusno zaščito svojega računalnika.

Trgovec (Gina’s Woofs) se zavezuje k trajnemu varovanju vseh osebnih podatkov uporabnika v skladu z ZVOP-1.

Trgovec (Gina’s Woofs) za nedoločen čas hrani podatke o kupcu kot so: ime, priimek, e-poštni naslov, kontaktni telefon, naslov, državo prebivališča, čas in datum registracije in arhiv komunikacije s Trgovcem (z Gina’s Woofs). Trgovec (Gina’s Woofs) bo navedene osebne podatke uporabljal izključno za lastne potrebe (dostava, pošiljanje gradiva, ponudb, računov) in ostalo potrebno komunikacijo s kupci. Podatki kupca v nobene primeru ne bodo predani nepooblaščenim osebam.

14. Komunikacija in e-novice

Trgovec (Gina’s Woofs) bo v stik z uporabnikom (kupcem) stopil z uporabo komunikacij na daljavo, razen če uporabnik (kupec) temu izrecno nasprotuje.

Elektronska sporočila bodo vsebovala:

 • jasno in nedvoumno oznako, da so oglasna sporočila

 • pošiljatelj Gina’s Woofs bo jasno razviden

 • akcije, promocije in druge tržne tehnike bodo tako tudi označene in jasni bodo pogoji za udeležbo v njih

 • jasno bo predstavljen način odjave od prejema e-novic.

15. Varstvo otrok

Trgovec v spletni trgovini ne sprejema naročil od nekoga, za katerega ve ali sumi, da je otrok, ne da bi za to imel izrecno dovoljenje njegovih staršev ali skrbnikov. Trgovec v spletni trgovini ne ponuja prostega dostopa do izdelkov ali storitev, ki so škodljive za otroke.

Trgovec brez izrecnega dovoljenja staršev ali skrbnikov ne bo sprejemal kakršnihkoli osebnih podatkov, ki zadevajo otroke, prav tako ne bo izdajal podatkov, sprejetih od otrok, tretjim osebam, razen staršem oziroma skrbnikom.

Vsaka komunikacija, namenjena otrokom, bo primerna njihovi starosti in ne bo izkoriščala zaupljivosti otrok, pomanjkanja izkušenj ali občutka lojalnosti.

16. Politika zasebnosti

Del teh Splošnih pogojev poslovanja je tudi Politika zasebnosti, ki je dostopna tukaj.

17. Omejitev odgovornosti

Nevarnost za izgubo ali poškodovanje odposlanega blaga preide s podjetja na potrošnika, ko ta blago fizično prejme ali ko blago fizično prejme tretja oseba, ki ni prevoznik in jo v ta namen imenuje potrošnik.


Če je potrošnik naročil prevoz pri prevozniku, ki ga ni ponudilo podjetje, preide nevarnost za izgubo ali poškodovanje blaga ne glede na prejšnji odstavek na potrošnika ob dostavi blaga prevozniku brez poseganja v pravice, ki jih ima potrošnik do prevoznika.

18. Neprevzem izdelkov

Naročene artikle je kupec dolžan prevzeti v določenem času od prejema elektronskega obvestila o zaključenem naročilu, sms potrditvi opravljenega naročila ali potrditvi po elektronski pošti. V kolikor kupec naročenih artiklov, ki so poslani s plačilom po povzetju ne prevzame v nobenem primeru, in so po preteku čakalnega roka na Pošta Slovenije (4 dni) vrnjeni na naslov podjetja, se le-to NE šteje kot odstop od pogodbe, saj je slednja še vedno veljavno sklenjena in gre za enostranski nenapovedan odstop kupca od pogodbe. Kupec je v primeru neprevzema tako odgovoren za plačilo stroškov dodatnega pošiljanja/vračila artiklov podjetju, za plačilo nastale gospodarske škode zaradi nezmožnosti oglaševanja naročenih artiklov, ki so bili 4 dni ali več v distribuciji. V primeru neprevzema se primer preda pravni službi, ki bo po našem pooblastilu nadalje urejala izplačilo in izterjavo nastalih stroškov in škode.

19. Pritožbe, spori in uporaba prava

Trgovec spoštuje veljavne predpise s področja varstva potrošnikov. Trgovec ima vzpostavljen učinkovit sistem obravnavanja pritožb in ima določeno osebo, s katero se v primeru težav uporabnik (kupec) lahko poveže telefonsko ali po elektronski pošti. Uporabnik (kupec) se v primeru težav lahko po pomoč obrne na tel. št. 041 213 451. Pritožbo lahko uporabnik (kupec) odda na elektronski poštni naslov hello@ginaswoofs.com. Postopek obravnave pritožbe je zaupen.

Trgovec bo v petih delovnih dneh potrdil, da je prejel pritožbo in sporočil uporabniku (kupcu), kako dolgo jo bo obravnaval ter ga vseskozi obveščal o poteku postopka. Trgovec si bo prizadeval po svojih najboljših močeh morebitne spore rešiti sporazumno. Če sporazumna rešitev spora ne bo dosežena, je za reševanje vseh sporov med Trgovcem in uporabnikom (kupcem) izključno pristojno sodišče v Ljubljani. Trgovec in uporabnik (kupec) kot udeleženca v elektronskem poslovanju medsebojno priznavata veljavnost elektronskih sporočil na sodišču.

Za te Splošne pogoje poslovanja in za vse spore med Trgovcem in uporabnikom (kupcem) velja in se uporablja slovensko materialno in procesno pravo, pri čemer se ne uporabljajo pravila mednarodnega zasebnega prava, ki bi odkazovala na uporabo kateregakoli drugega prava.

Za vsa razmerja ter za pravice in obveznosti, ki niso urejene s temi Splošnimi pogoji poslovanja, se smiselno uporabljajo določila Obligacijskega zakonika, Zakona o elektronskem poslovanju na trgu, Zakona o varstvu osebnih podatkov in Zakona o varstvu potrošnikov.

20. Izvensodno reševanje potrošniških sporov

Skladno z zakonskimi normativi spletna trgovina www.ginaswoofs.com v lastništvu podjetja Matjaž Kljajić s.p., ne priznava nobenega izvajalca izvensodnega reševanja potrošniških sporov kot pristojnega za reševanje potrošniškega spora, ki bi ga potrošnik lahko sprožil v skladu z Zakonom o izvensodnem reševanju potrošniških sporov.

 

Matjaž Kljajić s.p, ki kot ponudnik blaga in storitev omogoča spletno trgovino na območju RS, na svoji spletni strani objavlja elektronsko povezavo na platformo za spletno reševanje potrošniških sporov (SRPS). Platforma je na voljo potrošnikom tukaj.

 

Navedena ureditev izhaja iz Zakona o izvensodnem reševanju potrošniških sporov, Uredbe (EU) št. 524/2013 Evropskega parlamenta in Sveta o spletnem reševanju potrošniških sporov ter spremembi Uredbe (ES) št. 2016/2004 in Direktive 2009/22/ES.

21. Spremembe splošnih pogojev poslovanja

Trgovec lahko v primeru sprememb predpisov, ki urejajo poslovanje spletnih trgovin, varstvo podatkov ter druga področja, ki so v zvezi s poslovanjem spletne trgovine Trgovca in v primeru sprememb lastne poslovne politike spreminja in/ali dopolnjuje te Splošne pogoje poslovanja, o čemer bo vsakič seznanil uporabnike na primeren način, kamor šteje zlasti obveščanje prek spletne strani Matjaž Kljajić s.p. Vsakokratne spremembe in/ali dopolnitve Splošnih pogojev poslovanja začnejo veljati in se uporabljati z iztekom osemdnevnega roka od objave sprememb in/ali dopolnitev. Če je sprememba in/ali dopolnitev Splošnih pogojev poslovanja nujna zaradi uskladitve s predpisi, lahko izjemoma te spremembe in/ali dopolnitve stopijo v veljavo in uporabo v krajšem času.

Uporabnik, ki se s spremembami in/ali dopolnitvami teh Splošnih pogojev poslovanja ne strinja, mora v roku osmih dni od objave obvestila o spremembi in/ali dopolnitvi Splošnih pogojev poslovanja preklicati svojo registracijo, sicer se po izteku tega roka šteje in nasproten dokaz ni dopusten, da uporabnik spremembe in/ali dopolnitve Splošnih pogojev poslovanja sprejema. Preklic registracije se naredi tako, da uporabnik s pisno izjavo Trgovcu sporoči preklic.

Splošne pogoje poslovanja je sprejelo podjetje GINAS WOOFS - Matjaž Kljajić s.p, Preserje 30, 5295 Branik dne 01.07.2021. 

 

22. Opis tehničnih sredstev za prepoznavanje in popravo napak pred oddajo naročila 

 

Preden kupec odda naročilo se mu odpre okno PREGLED IN ODDAJA NAROČILA, s pozivom "Preglejte zgoraj navedene podatke o naročilu in ga oddajte, ko ste pripravljeni." V vnosu lahko preverite podatke, ki ste jih izpolnili za potrebe oddaje naročila. V primeru napačnega vnosa podatkov, lahko te spremenite s klikom na gumb »UREDI«. Na tem koraku lahko kupec spremeni podatke o stranki, naslov za dostavo, način dostave, način plačila in naslov za račun. 

 

V primeru napačnega vnosa izdelka ali količine se kupec lahko vrne v košarico, kjer podatke popravi – gumb »Uredi košarico.«

Če ste vnesli napačno količino, jo lahko na tem koraku spremenite. Pri spremembi količine je potrebno klikniti na gumb »+/-«. Če ste dodali izdelek, ki ga ne želite, ga lahko odstranite s klikom na 'x'.

Želimo vam obilo prijetnih in ugodnih nakupov v naši spletni trgovini!

Pregled in oddaja naročila .png
Sprememba podatkov s klikom UREDI.png
Uredi košarico.png
Sprememba izdelka in količine.png
bottom of page